SLUTA STRESSA PÅ JOBBET

LYCKA TILL MED DET DU KAN FÖRÄNDRA SJÄLV

– den konkreta tipsboken för att minska din stress i arbetet

Sluta stressa på jobbet

Facebook 

 

Skriv ut sidanStart > Sagt om boken
Start > Sagt om boken

 

Thea Sterner

Thea Sterner
Senior kommunikations-rådgivare
Vattenfall

”Sluta stressa på jobbet är en inspirerande bok för alla som vill få ut mer av livet både privat och i arbetet.

Det klara språket och de tydliga beskrivningarna genomsyras av en sällsynt god vilja och generositet. Här delar författarna frikostigt med sig av sina erfarenheter och sin metodik. De låter mig som läsare ta del av ovärderliga råd från en rik och klar källa.

Man kan plocka guldkorn här och där eller läsa från pärm till pärm eller göra övningarna. Det är tillåtet att starta direkt - och det känns som ett kort initialt steg man tar, sen är man igång.

På ett djupare plan handlar det om hur man själv kan förändra sitt beteende både på kort och lång sikt.

Det jag särskilt sätter värde på är de fantastiska tips som dyker upp genom hela boken, konkreta råd för var och en som vill lära sig att Sluta stressa på jobbet.”

 

Anna Belfrage

Anna C Belfrage
VD Körsbärs-trädgården AB

”Planering är A och O. Med denna praktiska bok ger Helén Vedlé och Rune Nilsson läsaren de enkla verktygen för framgång. Bara några extra minuter varje dag gör skillnaden att agera och nå mina mål och inte bara reagera på omvärldens signaler.”

 

4-9-marianne-carlson.jpg

Marianne Carlson
Coachande konsult
Ideco Business Training – IBT Finland

”En lättläst bok med många enkla och praktiska tips för att få flyt i sin vardag och sitt liv.

Boken är välstrukturerad och ger konkreta råd och anvisningar om allt som gäller TIDSANVÄNDNING. Förutom råd finns det även värdefulla konkreta tester, där man får reda på vilka hjälpmedel som är användbara just för dej. Du behöver bara förverkliga dem!

När man läst denna bok har man fått all den information man KAN och BEHÖVER för att själv kunna förbättra sin tidsanvändning.

Rekomenderar boken varmt, för denna bok ger verkligen konkreta svar på HUR GÖRA, vilket inte andra böcker gör, förutom att man även tar upp vad och varför dvs. motiveringarna till handlingarna.

Förutom att du får kontroll över din tid, genom att följa dessa råd, sparar du även en massa energi och minskar så på din stress.

Man bör minnas att en bra balans mellan arbete och fritid inte hänger på arbetsmängden, utan på möjligheten att ta kontroll över sin tid.

Denna bok med alla goda tips ger dej denna möjlighet. Nu återstår endast DITT BESLUT om att omsätta detta i praktiken.

Här finns all kunskap – resten är upp till dej själv och förverkligandet av alla goda råd.”

 

Beatrice Löfling

Beatrice Löfling
Paralegal
Lantmännen

"Mycket inspirerande och lärorik bok som ger mig konkreta råd och bra verktyg att arbeta vidare med, både i mitt arbete och privat. Att boken även innehåller praktiska övningar där man får prova på det man just lärt sig, uppskattar jag särskilt mycket."

 

Git Guldare

Git Guldare
Konsult
Git Guldare AB

"Jag har gått en utbildning i planering för Helén Vedlé och ser den här gedigna boken som en mycket bra kombination av repetition, påminnelse och uppmuntran. Jag saknar ingenting - boken innehåller allt man behöver för att bli strukturerad och ha en god planering. Enligt min uppfattning kan alla hitta och välja de metoder som passar bäst utifrån personlighet och arbete!”

 

Mårten Gudmundhs

Mårten Gudmundhs
Creative director
Impacta

”Fantastiskt fin bok om något som jag - och säkert många andra kreatörer - tycker är ett trist nödvändigt, snudd på ont. Boken är föredömligt lättöverskådlig och inspirerande att ta sig an. Jag känner stort förtroende för författarnas kunskap och är till min förvåning sugen att sätta igång med detta direkt på måndag.”

 

annametzelius.jpg

Anna Metzelius
Projektledare
Stockholms läns landsting

”Jag tycker boken var jättebra – lättläst och pedagogiskt upplagd! Även om jag har gått en kurs för flera år sedan och redan jobbar med t ex huvudområden, veckoplanering, almanackan, att-göra-listan m m fick jag många aha-upplevelser och bra tips.

Det jag främst tog till mig var ”förhalaren”, att säga nej, mail-tips att börja med det tråkiga. Vidare var det bra tips för att jobba mera med mål, både per individ och verksamhet.

Bra även att reflektera över sin tid privat. Tyckte även att det var en bra introduktion som gjorde att man fick den bästa nyttan av boken.”

 

 

 

 

-

 

4-7-Inga-Lill-Stors.jpgInga-Lill Stors
Administratör
SKL Sveriges Kommuner och Landsting

”Perfekt att ha allt samlat i EN bok!

Bra för att man vet var allt finns och att man kan gå i och ur kapitel för att få vägledning beroende på vilken typ av planering som är aktuell just för tillfället. Toppen med ett ”behovstest” och att man därefter kan träna in en ny arbetsmetod.

De kapitel som passar mig bäst just nu – är almanackan och attgöralistan (som jag alltid använder), jag har gått kurs för Helén .”

 

Marie J:son Ödén

Marie J:son Ödén
Leg psykolog leg psykoterapeut
Talk Point AB

”Det som ni skriver om önskar jag alla att ta del av eftersom det underlättar livet så mycket att ha en struktur. Första gången Helén och jag träffades satte hon ord på alla ordning- och -reda-fenomen som jag kämpat med under mitt liv. Äntligen ett strukturerat sätt att ägna sig åt detta och det har gett mig en känsla av att vara ”in command” i mitt eget liv. Det blev ordning och reda på mitt sätt att skapa ordning och reda! Ett strukturerat sätt att skapa struktur.

Nu när jag läst boken gav prioriteringsrutorna mig en aha-upplevelse. Att man kan följa en princip för att prioritera och att det hjälper en att sluta göra vissa saker, åtminstone i perioder då prioritering är absolut nödvändigt. Vilken bra hjälp att bli mera medveten om hur man gör!

Ni förmedlar att det är roligt att planera – det är den bästa ingången, tycker jag. Många har nog en föreställning om att det är tråkigt och ett nödvändigt ont.”

 

Heléna Fagerström

Heléna Fagerström
Pedagog
Ljustadalens skola

”Att känna sig effektiv på jobbet och privat kan vara en utmaning. Som lärare har jag ofta en känsla av att vara otillräcklig. Tidsbrist, möten eller oväntade händelser har ofta varit ursäkter för bristande planering.

"Sluta stressa på jobbet - FRIGÖR TID FÖR DET VIKTIGA" ger en förståelse för att planering är något man lär sig, inte en förmåga man föds med.

Boken ger beskrivningar av personlighetstyper som exempelvis "händelsehopparen", "snuttaren" och "skjutaupparen". Genom igenkännande skratt kommer också insikten av att jag, liksom kollegor och familj har ett behov av att planera sin vardag bättre.

Som grund visar författarna på ett ramverk av fyra arbetsverktyg. Dessa är: almanackan, attgöralistan, årsplanen och handlingsplanen. Utifrån tester och frågeställningar kan man forma sin planering och använda verktygen efter behov.

Utrymme för anteckningar och reflektioner efter de olika kapitlen gör att boken blir ett levande verktyg som man ständigt återgår till.

Författarna ger många goda råd och frågeställningar som är lätta att ta till sig, t ex:

"Vad är viktigast att jag gör först ifall det blir brandövning?" Genom att ställa denna enkla fråga har jag flertal gånger låtit bli att skjuta upp saker. Så enkelt men ändå så effektivt!

Jag rekommenderar varmt att läsa och inspireras till att mer effektivt planera och organisera livspusslet. Vinsterna är många och insatserna inte så stora som man tror.”

 

4-14-Ake-Marcusson.jpg

Åke Marcusson
Förbundsrektor
NBV

”Helén Vedlé och Rune Nilsson har skrivit Sluta stressa på jobbet - frigör tid för det viktiga och lyckats kombinera de gamla koncepten med stora planeringskalendrar med att använda dagens moderna teknik. Allt kommer samman i en lättläst, tydlig och inspirerande bok som vi alla borde ta till oss. En bra balans i våra liv i vardagen så att det finns tid för eftertanke och reflektion. Jag kan verkligen rekommendera boken, den är folkbildning i vardagen!”

 

Christina Rehn

Christina Rehn
Utbildningslchef
Hermods yrkes-högskola

”Den här boken är fylld av handfasta tips för ökad effektivitet. Mina viktigaste verktyg för att komma ihåg och hinna med, på jobbet och hemma, är att skriva att-göra-listor samt boka in tid med mig själv. Veckorna skulle inte fungera utan sk Guldtid, där jag ägnar mig helhjärtat åt att driva aktuella projekt framåt, samt administrationstid och planeringstid på fredagen för summering och förberedelser inför kommande vecka. Läs boken och plocka russinen ur kakan! Lägre stressnivåer och en vardag under kontroll blir din belöning!”.

 

 

 

-

 

Ulrika Nylander

Ulrika Nylander
Förvaltnings-områdeschef
Statens fastighetsverk

”Jag har nu läst boken och jag känner igen mig i arbetssättet som ni beskriver. Jag har dessutom vid genomläsning fått tillfälle att både repetera och även fått ytterligare tips för ytterligare effektivitet och ytterligare ordning och reda. Jag är beroende av min Rune (Systemkalendern) och ordningen som du hjälpt mig att skapa. Den gör mig effektiv och lugn. Tidigare var jag en hoppare som hade svårt att fokusera på en uppgift i taget. Är fortfarande en tidsoptimist men är numera är jag medveten om detta och behöver därför lägga in extra tid i planeringen. Jag får numera även en bättre överblick genom veckoplaneringen samt planerar någon minut varje morgon och varje eftermiddag och går igenom att-göra-listan och mailen. Det är en sådan befrielse att kunna släppa tankarna och skriva ner dem på rätt ställe från början (och slippa använda post-it-lappar). Många undrar hur jag kan vara så effektiv och hinna med så mycket. Jag vet att mycket är tack vare din hjälp och Rune-planeringskalendern. Jag rekommenderar er och ordning och reda varmt till människor i min närhet.”

 

Peter Moilanen

Peter Moilanen
Generalsekreterare
IOGT-NTO

”Vedlé och Nilsson beskriver många av de tips och erfarenheter som de gemensamt samlat på sig under åren om hur man bättre planerar sin vardag oavsett det handlar arbete eller fritid. Det märks att de fört dialoger med många av personer som haft det gemensamt att de ville utveckla sin planeringsförmåga.

Värdefullt förstås för de som aldrig gått en planeringskurs, men även vi, som har det, kan finna nya utmaningar. För som de skriver: ”Nyckeln till att Sluta stressa på jobbet är att planera. Verkligen planera och prioritera. Att göra det, inte bara tänka.”. Boken passar utmärkt för individen såväl för utbildning i grupp.”

 

4-11-sylvia-buddenbaum-eriksson.jpg

Sylvia Buddenbaum Eriksson
HR-direktör
GroupM

"De fyra verktygen hjälper mig att ta ett helhetsgrepp på min planering. Struktur, fördelning, bråttom/viktigt och rena To-do's faller på plats!

Vedlé-listan - ser så rätt ut att jag spontant lockas till att prova.

Boken innehåller flera konkreta verktyg. Jag får flera tips, inte bara för mig själv, utan även för hur jag som chef kan hjälpa mina medarbetare att skapa struktur och få mer tid. Kapitlet om "typer" är speciellt till hjälp för att kunna förmedla verktyg och hjälp till förändrat beteende."

 

Pia Ström

Pia Ström
Projektledare

”På min förra arbetsplats fick vi för några år sedan hjälp av Helén Vedlé med att utveckla vår individuella arbetsplanering. Alla, och inte minst jag själv, fann nya verktyg för att minska stressen och effektivisera sitt eget arbete. Visst hade jag tidigare också använt almanackor och att-göra-listor, men nu fick jag handgripliga metoder att använda dem på ett strukturerat sätt, metoder som nu är en naturlig del av det dagliga arbetet. En bonuseffekt på arbetsplatsen blev att alla fick bättre respekt för varandras tid!

Nu kommer boken, och jag kan verkligen rekommendera den för alla som känner behov att planera sitt arbete effektivare. Verktygen är enkla, de flesta känner redan till något liknande och har använt dem på sitt eget sätt, metoderna är lätta att ta till sig och presenteras på ett pedagogiskt sätt, med exempel som är lätta att känna igen sig i. Ett stort värde ligger i författarnas sätt att samtidigt inspirerande och konkret förklara vad som finns att vinna med att planera och att det faktiskt är ganska roligt när man väl kommer i gång!

Systemkalendern Rune presenteras också i boken. Jag har använt den i flera år och den är ett mycket bra sätt att hålla sin planering samlad och aktuell. Även om almanackan numera är digital och finns i telefonen för min del har jag inte lyckats hitta någon app som ger riktigt samma samlade överblick, särskilt inte när man vant sig vid Heléns och Runes integrerade metodik. Kanske kommer det en Rune-app så småningom??”

(foto Håkan Lindgren)

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Get ready!     
info(at)getready.se
070 647 17 27    

Slutastressapajobbet.se
Copyright © 2018